Yleistä osastohoidosta
Kuntoutus- ja hoitoyksikössä hoidamme ympärivuorokautista tukea tarvitsevia syömishäiriöitä sairastavia nuoria ja aikuisia. Alaikäraja hoidelle on 13-vuotta, yläikärajaa ei ole. Tavoitteenamme on kokonaisvaltainen paranemisesi, joten hoito- ja kuntoutusjakso kestävät yhdessä keskimäärin 0,5-2 vuotta. Hoidon sisältö ja pituus suunnitellaan yksilöllisten tarpeidesi mukaan. Hoitojakson alussa tarjottu tuki on tiivistä ja voinnin kohentuessa itsestä huolehtimisen vastuu lisääntyy asteittain. Hoidon loppuvaiheessa tavoitteissa painottuu arjen haasteiden ratkaiseminen ja kuntoutuminen takaisin omaan elinympäristöön.
Hoito ja kuntoutus toteutetaan yksilöllisen suunnitelman mukaisesti tiiviissä yhteistyössä omahoitajiesi kanssa ja monipuolisia ryhmiä hyödyntäen. Tukenasi ovat viikoittaiset tapaamiset ravitsemusterapeutin ja fysioterapeutin kanssa. Hoito ja kuntoutus sisältävät myös yksilöterapiaa tarpeidesi mukaan.
Viihtyisässä ja kodikkaassa kuntoutus- ja hoitoyksikössämme käytössäsi on oma huone ja yhteisistä tiloista löytyvät muun muassa harjoituskeittiö, yhteisöllinen olohuone sekä ryhmätila. Ammattikokki valmistaa monipuoliset ja laadukkaat ateriat omassa keittiössämme.
Kuntoutus- ja hoitoyksikössämme työskentelee monipuolinen hoito- ja terapiatyön ammattilaisten tiimi. Käytössäsi on muun muassa psykiatrian erikoislääkäri, sairaanhoitajia, fysioterapeutti ja ravitsemusterapeutti. Somaattinen seuranta on ulkoistettu yhteistyölääkäreillemme Terveystalossa ja Pikkujätissä. Työskentelyämme ohjaa kehittämämme tutkimustietoon ja vuosien kokemukseen pohjaava hoitomalli.
Kuntoutus- ja hoitoyksikön hoitomalli
Hoitomallimme on suunniteltu vastaamaan kaikkiin syömishäiriön muotoihin, vaiheisiin ja vaikeusasteisiin. Myös siis niihin kaikista vaikeimpiin tilanteisiin, kun sairastunut itse, hänen läheisensä ja muut hoitotahot ovat jo luopuneet toivosta.
Tuki perheille ja läheisille osastohoidon aikana
Syömishäiriö koskettaa usein koko perhettä ja läheisiä. Toisaalta perheellä ja läheisillä voi olla merkittävä rooli syömishäiriöstä toipumisen tukemisessa ja siten hoidon onnistumisessa. Syömishäiriöstä toipuvan tukeminen on usein perheeltä ja läheisiltä voimavaroja vaativaa. Onnistuneen hoidon takaamiseksi ja läheisten voimavarojen vahvistamiseksi Kuntoutus- ja hoitoyksikön asiakkaiden perheet ja läheiset saavat monenlaista tukea Syömishäiriökeskuksen henkilökunnalta.
Usein kysytyt kysymykset
Jäikö jokin asia hoidosta mietityttämään. Voit löytää kysymykseesi vastauksen usein kysyttyjen kysymysten joukosta tai voit soittaa osastolle ja kysyä sinua mietityttävistä asioista. Kerromme mielellämme lisää.
Kuvagalleria osaston tiloista
Lisätietoa yksikön toiminnasta sekä jonotilanteesta
Lisätietoa yksikön toiminnasta sekä jonotilanteesta saat osastonhoitaja Minna Maisalmelta tai apulaisosastonhoitaja Aino Peltoselta numerosta 040 – 412 2976