10.8.2021

Urheilijan häiriintynyt syöminen: urheilijan hoitaminen -webinaari 24.9.2021

Liian monen urheilijan syömiskäyttäytyminen häiriintyy urheilu-uran aikana tai sen jälkeen. Liian moni heistä sairastuu syömishäiriöön, jolla voi olla vakavia vaikutuksia terveyteen. Tämä on havaittu myös Syömishäiriökeskuksessa, jonka potilaita yhdistää kasvavassa määrin sama tekijä: urheilutausta. Tämän vuoksi Syömishäiriökeskus on käynnistänyt 2020 alussa Oman Elämänsä Urheilija -projektin, jolla urheilijoiden häiriintynyttä syömistä pyritään ennaltaehkäisemään.

Oman Elämänsä Urheilija -projekti ja Syömishäiriökeskus järjestävät nyt toisen osan kaksiosaisesta webinaarista urheilijoiden häiriintyneestä syömisestä. Webinaari on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille, esimerkiksi syömishäiriö- ja terveysalan asiantuntijoille, valmentajille, vanhemmille, urheilijoille ja opiskelijoille.

Webinaari järjestetään etäyhteyksin. Webinaarin puheenjohtajana toimii Syömishäiriökeskuksen ravitsemusterapeutti Riikka Viljanen.

Ohjelma klo 9-12
9.00-9.10 Syömishäiriökeskus ja Oman Elämänsä Urheilija -projekti / Syömishäiriökeskuksen toiminnanjohtaja Pia Charpentier
9.10-9.25 Urheilu syömishäiriöiden riskitekijänä / Oman Elämänsä Urheilija -projektikoordinaattori Jouni Kuivalainen
9.25-9.50 Urheilijoiden syömishäiriöhoidon ja ravitsemuskuntoutuksen erityispiirteet / Oman Elämänsä Urheilija -projektipäällikkö Maria Heikkilä
9.50-10.00 Tauko
10.00-10.50 Urheilijan syömishäiriöhoito pähkinänkuoressa / Syömishäiriökeskuksen toiminnanjohtaja Pia Charpentier
10.50-11.00 Tauko
11.00-11.30 Valmentajien ja vanhempien rooli hoidon tukena / Syömishäiriökeskuksen sairaanhoitaja Lea Attila
11.30-12.00 Urheilijapuheenvuorot

Hinta 25 €

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Ilmoittautuminen päättyy 8.9.2021. Ilmoittautuminen on sitova (8.9. mennessä tehdyt peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme webinaarin kokonaishinnan.)


4.6.2021

Etsimme kokemustarinoita urheilijan häiriintyneestä syömisestä

Oletko urheilija, valmentaja tai urheilijan huoltaja, jolla on kokemusta esimerkiksi urheilijan syömishäiriöistä, häiriintyneestä syömisestä, tai kehonkuvaan ja lihaksikkuuteen liittyvistä haasteista? Kerro näistä meille!

Jaamme tarinoita sosiaalisessa mediassa ja lisäksi syksyllä ilmestyvässä kolmannessa valmentajaoppaassamme (kaksi aiempaa jo ilmaiseksi ladattavissa täältä).

Halutessasi tarinasi voidaan kertoa anonyymisti. Tarina voi olla lyhyt tai pitkä ja voit lähettää sen meille kirjallisesti, tai jos kirjoittaminen tuntuu hankalalta, voimme myös sopia haastatteluajan ja kirjoittaa tarinasi sen pohjalta.

Kokemustarinoita toivotaan meiltä säännöllisesti ja tähän toiveeseen haluaisimme vastata. Monet syömishäiriöistä parantuneet ovat kertoneet meille, että paranemista olisi helpottanut se, kun olisi kuullut toisilta urheilijoilta kertomuksia heidän omasta paranemisprosessistaan. Haluamme jakaa tarinoita ja kertoa niiden avulla, että paraneminen on aina mahdollista. Jokaisen paranemisen polku näyttää erilaiselta, mutta toivoa on aina.

Valmentajien ja vanhempien kokemustarinat olisivat myös kullanarvoisia. Moni kokee esimerkiksi pelkoa, avuttomuuden tunnetta ja ihmetystä urheilijansa syömishäiriön kanssa. Kokemustarinat voisivat helpottaa myös näitä tilanteita tuomalla lukijoille toivoa ja neuvoja.

Toivoisimme saavamme erilaisia tarinoita urheilijan syömisen ja kehonkuvan haasteista elokuun loppuun mennessä. Kiitos!

Tavoitat meidät esimerkiksi täältä:
oeu2020@outlook.com
040 619 5333
Instagramin ja Facebookin viestit


18.2.2021

Urheilijan häiriintynyt syöminen: mitä ja miksi? -webinaari 23.4.2021

Liian monen urheilijan syömiskäyttäytyminen häiriintyy urheilu uran aikana tai sen jälkeen. Liian moni heistä sairastuu syömishäiriöön, jolla voi olla vakavia vaikutuksia terveyteen. Tämä on havaittu myös Syömishäiriökeskuksessa, jonka potilaita yhdistää kasvavassa määrin sama tekijä: urheilutausta. Tämän vuoksi Syömishäiriökeskus on käynnistänyt 2020 alussa Oman Elämänsä Urheilija -projektin, jolla urheilijoiden häiriintynyttä syömistä pyritään ennaltaehkäisemään.


Oman Elämänsä Urheilija -projekti ja Syömishäiriökeskus järjestävät nyt kaksiosaisen webinaarin urheilijoiden häiriintyneestä syömisestä. Webinaari on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille, esimerkiksi syömishäiriö- ja terveysalan asiantuntijoille, valmentajille, vanhemmille, urheilijoille ja opiskelijoille.


Webinaarin toinen osa järjestetään 24.9. ja siihen ilmoittaudutaan erikseen. Merkitse kuitenkin päivämäärä nyt jo kalenteriisi! Syksyn webinaarin aiheena on: Urheilijan häiriintynyt syöminen – urheilijan hoitaminen.


Webinaarit järjestetään etäyhteyksin.

Ohjelma klo 9-12
9.00- 9.20 Oman Elämänsä Urheilija projekti / Oman Elämänsä Urheilija projektikoordinaattori Jouni Kuivalainen
9.20- 9.50 Häiriintyneen syömisen vaikutukset urheilijan suorituskykyyn ja terveyteen / Oman Elämänsä Urheilija projektipäällikkö Maria Heikkilä
9.50-10.00 Tauko
10.00-10.25 Naisurheilijan häiriintynyt syöminen ja kuukautishäiriöt / Liikuntatieteiden kandidaatti Ida Löfberg
10.25-10.50 Miesten syömishäiriöiden erityispiirteet / Kehityspsykologian dosentti, Syömishäiriöliiton puheenjohtaja Rasmus Isomaa
10.50-11.00 Tauko
11.00-11.30 Häiriintyneen syömisen tunnistaminen ja puheeksi otto / Syömishäiriökeskuksen toiminnanjohtaja Pia Charpentier
11.30-12.00 Valmentajapuheenvuorot / Juoksija Nina Chydenius, Juoksuvalmentaja Rami Virlander, Judovalmentaja Ansku Paavilainen

Hinta 25 €

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Ilmoittautuminen päättyy 7.4.2021. Ilmoittautuminen on sitova (7.4. mennessä tehdyt peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme webinaarin kokonaishinnan.)


10.2.2021